این خانه خانه ی ماست

این خانه خانه ی ماست

فعالیتهای مرکز فرهنگی هنری اشنویه
این خانه خانه ی ماست

این خانه خانه ی ماست

فعالیتهای مرکز فرهنگی هنری اشنویه

ویژه برنامه ی هفته نجوم در مرکز اشنویه

روز بین المللی نجوم یکی از فرصتهای اصلی برای ترویج دانش نجوم و علاقه مند کردن مردم برای توجه به جهان بالای سر خود است. جهانی شگفت انگیز که همیشه انسان را مجذوب خود می کرده است و در طول تاریخ بارها با رشد و جهش هایی که تجربه کرده است، زندگی ما انسان ها را به سطحی دیگر از نظر معنی شناختی منتقل کرده است. 
هفته و روز نجوم در ایران توانسته است به تجربیات ارزشمندی دست پیدا کند و در حالی که علاقمندان فراوانی را وارد حوزه دانش زیبای نجوم ساخته است و همزمان شرایط حضور ایرانیان در فعالیت های ترویجی علمی را به اطلاع جامعه جهانی رسانده است. در طی سالهای برگزاری هفته و روز جهانی نجوم، ایران 2 بار برنده جایزه ویژه ای از سوی سازمان برگزار کننده این مراسم شده است. 
روز نجوم چیست و چه روزی است؟ و چگونه آن را برگزار کنیم؟ 
در روز نجوم منجمان آماتور و حرفه ای تلاش می کنند عموم مردم را با زیبائی های آسمان آشنا کنند، برخی از مردم تصور می کنند ` علم` چیز پیچده ای بوده و متعلق به دانشمندان است و از ارتباط آن با زندگی روزمره و زیبائی های آن در محیط اطرافشان اطلاعی ندارند. در روز نجوم می توان تا حدی فاصله میان محققان، دانشمندن و مردم را کم تر کرد. 
در برخی از کشورها، یک یا چند روز درهای آزمایشگاهها و رصدخانه ها به روی مردم عادی باز است تا همه مردم بتوانند با فعالیت های علمی از نزدیک آشنا شوند، اما بیشتر رصدخانه ها برای دوربودن از آلودگی نوری و آلودگی هوا و کم کردن اثر جو ، در خارج از شهر و در ارتفاعات بالا قرار دارند و حتی اگر برخی روزها رصدخانه ها پذیرای مردم عادی باشند، مراجعه مردم به رصدخانه ها مشکل است. 
حدود 30 سال پیش داگ برگر پیشنهاد داد به جای اینکه مردم را به خارج از شهرها و مناطق دوردست بکشانیم، بهتر است در روز مشخصی از سال، تلسکوپها را به داخل شهرها و به میان مردم بیاوریم. این گونه بود که روز نجوم متولد شد. 
امروز بیش از 50 کشور روز و هفته نجوم را برگزار می کنند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز اشنویه نیز در این راستا و در هفته ی ملی نجوم اقدامات و فعالیتهایی را ترتیب دیده بود که گزارش آن به تفصیل تقدیم میگردد:

برای دیدن تصاویر و گزارش مفصل تر به ادامه مطلب مراجعه کنید.



   



آموزش ساخت موشک با هنر کاغذ و تا(اوریگامی) در سطح مدارس


 



آشنایی با سیارات منظومه ی شمسی به صورت تصویری



آموزش اولیه رصد آماتوری و دعوت از دانش آموزان به حضور در کلاسهای تکمیلی در کانون



حضور در کلاس آسمان نما و آشنایی اعضا با نحوه رصد آماتوری



ارائه تاریخ علم نجوم در ایران و اسلام



معرفی اجمالی سیاره ی زمین و آشنایی با نحوه ی گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید




رصد گذر عطارد از مقابل خورشید










نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.